Общината търси кой да бута незаконни сгради във Враца

Общината търси кой да бута незаконни сгради във Враца Община Враца обяви обществена поръчка с предмет „Премахване на опасни сгради и обекти общинска и частна собственост, премахване на незаконни постройки или части от тях на територията на Община Враца“, научи агенция BulNews. За дейността от местната уптава са отделили 111 860 лв без ДДС.
При осъществяване на нормативно установените си функции кметът на Община Враца е принуден да решава непрекъснато казуси свързани с премахване на незаконни строежи при отказ от страна на извършителите и собствениците на строежа. На практика вида и количеството CMP-та, необходими за изпълнение на влезлите в сила административни актове за премахване на незаконни строежи, е невъзможно да се определи предварително, затова кметът на община Враца провежда настоящата процедура, за да си осигури по всеки конкретен казус извършване на необходимите СМР-та за изпълнение на влезлите в сила административни актове по реда на чл. 225а от ЗУТ. 3 Видът и броят на обектите, подлежащи на премахване не биха могли да се определят предварително, но при определеност те ще се изпълняват, както на територията на град Враца, така и на територията на населените места на общината.
Предметът на обществената поръчка включва извършване на подготвителни дейности - изготвяне на проекти, планове и становища и съгласуването им с съответните организации; събаряне на сгради ръчно и механизирано, събиране и транспортиране на строителни отпадъци; ограждане чрез временни или постоянни огради, направа временна организация на движението и други СМР необходими за изпълнението на предмета на поръчката. Предметът на обществената поръчка включва проектиране (при необходимост) и извършване на строително-монтажни работи (СМР) за премахването на незаконни и опасни строежи, при отказ от страна на извършителите и собствениците на строежите, да изпълнят влезлите в сила административни актове, издадени по реда на чл.225а от ЗУТ за премахването им, включително: събаряне на стени, сгради, огради и др.; извозване на отпадъци и други СМР необходими за изпълнението на обектите.
Развалянето (премахването) на обектите започва след освобождаването им и от наличните малотрайни, пожаро- и взривоопасни материали, продукти, химически вещества, съоръжения, обзавеждане, оборудване, добитък, както и от друго движимо имущество. За обекти частна собственост, за които има издадени заповеди, при отказ да бъдат освободени доброволно се пристъпва към принудително освобождаване на обекта, със съдействието на представители на Министерството на вътрешните работи.
В процедурата е включено също така събиране, натоварване, транспортиране и депониране на строителните отпадъци.
По време на дейностите, ако се налага, районът трябва да бъде отцепен със знаци. 
Срокът за приемане на оферти от фирми, желаещи да извършат услугата, е 7 май. 
 
30.04.2024, 08:40 часа
2289 2
Коментари

Н. Донкинска

30.04.2024, 12:19 часа
Фламингото ще го бутна лично аз.

Александър Владимиров

30.04.2024, 12:12 часа
Аз сега нямам ангъжименти покрай панаира и мога да ги бутам с джипа.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha