Петролът поевтинява за трети пореден ден

Петролът поевтинява за трети пореден ден Петролните котировки се понижават за трети пореден ден в азиатската търговия на фона на нарастващите надежди за споразумение за прекратяване на огъня в Близкия изток, както и заради ръст в запасите от суровината и на производството в САЩ, предаде Ройтерс.
Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, за юли се понижиха с 88 цента до 85,45 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол - с 90 цента по-ниски при 81,03 долара за барел.
Поевтиняването и на двата контракта е с повече от 1 на сто.
Надеждите за прекратяване на бойните действия между Израел и "Хамас" след подновения международен натиск, воден от Египет, тласнаха цените на петрола надолу.
"Възможността за споразумение за прекратяване на огъня между Израел и "Хамас" облекчи опасенията за ескалация на конфликта и всякакви възможни прекъсвания на доставките (на петрол - бел. ред)", посочиха анализатори от ЕйЕнЗет (ANZ) в съобщение до клиентите им.  
Израелският премиер Бенямин Нетаняху повтори вчера намерението си за нападение срещу южния град Рафах, независимо от отговора на "Хамас" на последните предложения за спиране на боевете и освобождаване на израелските заложници.
Междувременно запасите от суров петрол в САЩ нараснаха с 4,906 милиона барела през седмицата, приключила на 26 април, казват източници, позоваващи се на данни на Американския петролен институт. Очакванията бяха за спад от 1,1 милиона барела.
01.05.2024, 14:11 часа
314 1
Коментари

И дизелът

01.05.2024, 19:41 часа
ще стане 0,89 лв , нали мили , сочни , мазни , нагли , нахални , корумпирани с поколения от времето на Ботев и Левски управляващи , а ??? Идват хора от Европа .Пулят се и питат : абе какви са тези цени тук ? Ненормални! В пъти по-скъпо от другаде ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha