Запис от охранителна камера показва как бивш министър бие съпругата си до смърт /снимки/

Запис от охранителна камера показва как бивш министър бие съпругата си до смърт /снимки/ Шокиращи кадри, показващи как бизнесменът Куандък Бишимбаев, бивш министър на икономиката на Казахстан, бие жена си в семеен ресторант, бяха излъчени по време на съдебно заседание срещу него.
Случаят развълнува обществеността в страната и десетки хиляди хора подписаха петиции, призоваващи за нови закони, които да подведат под отговорност насилниците.
Процесът срещу 44-годишния Бишимбаев е първият в Казахстан, който се предава онлайн, което го прави лесно достъпен за 19-те милиона казахстанци. Бившият политик вече беше добре известен в родината си, тъй като беше вкаран в затвора за подкуп през 2018 г.
Той прекара зад решетките по-малко от две години от 10-годишната си присъда и беше помилван.
Сега Бишимбаев е обвинен в измъчване и убийство на съпругата си след смъртта й миналия ноември. Седмици наред той твърдеше, че е невинен, но миналия месец в съда призна, че я е набил и "неволно" е причинил смъртта й.
31-годишната Салтанат Нукенова бе открита мъртва в ресторант, собственост на роднина на съпруга й. Смущаващи кадри от камерите за видеонаблюдение показват как обвиняемият, баща на четири деца, влачи жена си за косата й и след това я удря с юмруци и рита.
Часове след записа Салтанат умира от черепно-мозъчна травма.
Адвокатите на Бишимбаев първоначално оспорваха медицински доказателства, сочещи, че съпругата на клиента им е починала от повтарящи се удари в главата.
Те я описват като склонна към ревност и насилие, въпреки че нито едно видео от охранителните камери на ресторанта, пуснато в съда, не показва тя да напада бившия министър.
Според проучване от 2018 г., подкрепено от ООН, около 400 жени умират в резултат на домашно насилие в Казахстан всяка година.
02.05.2024, 12:27 часа
740 1
Коментари

Едно от

03.05.2024, 17:23 часа
гнездата на малоумни изродясали двукраки ! Изроди ! Е , затова е нужен Потопът - огън и жупел .Да види как ще я влачи за косата... Убавец черен.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha