Обвиниха в убийство мъжа, извършил нападението с меч в Лондон

Обвиниха в убийство мъжа, извършил нападението с меч в Лондон Мъжът, извършил нападение с меч в Лондон, бе обвинен за убийството на 14-годишно момче, за два опита за убийство и за два случая на причиняване на тежки телесни повреди, предадоха Франс прес и ДПА, като цитират изявление на лондонската полиция.
Освен това 36-годишният Маркус Аурелио Ардуини Монзо, с двойно испанско и бразилско гражданство, ще отговаря за грабеж при утежняващи вината обстоятелства и притежание на острие. Той ще се яви днес пред магистратския съд в Баркинсайд.
14-годишният Даниел Анжорин бе ранен фатално във вторник, докато отиваше на училище в Хейно. Персоналът и учениците от училище Банкрофтс заявиха, че са изпаднали в "дълбок потрес и скръб" от смъртта му.
Малко преди 7 ч. сутринта (06 ч. по Гринуич) във вторник Монзо блъснал микробус в ограда и след това нападнал с меч двама души. После той убил 14-годишния Анжорин, след което ранил сериозно двама полицаи, които са се опитали да го спрат, като едната от тях едва не е загубила ръката си.
Според Скотланд ярд първоначалните опити той да бъде спрян били неуспешни. Той бил заловен едва след като бил приклещен от полицаите и прострелян с тейзър. Полицаите пристигнали 12 минути след първото обаждане за атаката, а заподозреният бил заловен 22 минути след обаждането.
По първоначални данни Монзо не е бил известен на силите на реда за криминални прояви. За момента полицията отхвърля версията за терористичен мотив на атаката.
02.05.2024, 11:36 часа
270 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha