Софи Маринова пристигна в съда! /обновена/

Софи Маринова пристигна в съда! /обновена/

Софи Маринова, която е един от свидетелите по делото срещу Ангел Попов – Главестия, пристигна в съдебната палата във Враца, видя първо tribali.info. Очаква се гласовитата ромка да даде показания пред Окръжния съд в града на поредното заседание по процеса за лихварска дейност.
Припомняме, че съдебният състав постанови Софка да бъде доведена принудително в съда. Тя беше глобена и 800 лева от магистратите за многократното й неявяване на заседанията от процеса без уважителна причина. Наложената й санкция е била занесена на постоянния й адрес от органите на реда и е била приета, но самата Маринова не е била намерена, за да бъде ескортирана до съдебната палата във Враца. До последния момент магистратите смятаха, че Софка няма да се яви, но изненадващо тя дойде сама в съдебната зала, придружавана от бившия си мъж Даниел Петров-Дачо.
Според тезата на прокуратурата Софи Маринова е сред взелите кредит от Ангел Попов. Именно във връзка с това твърдение на държавното обвинение, тя трябва да даде показания пред съда. Дали ромският славей ще „пропее“ срещу авера си, не е ясно. Изправянето й пред съда обаче е наложително, тъй като тя е един от ключовите свидетели по делото.
Освен Софка, днес окръжният съд във Враца ще разпитва още 6-има свидетели. Сред първите, които се изправиха на подсъдимата скамейка, са Светлана Атанасова и Дачо, защото имат здравословни проблеми.
По време на съдебното заседание стана ясно, че голяма част от редовно призованите свидетели, както и нередовно призованите не се явиха защото са в чужбина, не са намерени на постоянните им адреси или имат здравословни проблеми. В съда са пристигнали и две молби за отпадане на наложени финансови санкции за неявяване на Бисер Костов и Светла Атанасова поради уважителни причини.
Ангел Попов е обвинен за лихварска дейност, развивана от 2006 до 2010 г., вследствие на което е получил неправомерни доходи от лихвите в размер на 181 082 лева.
 

17.03.2015, 09:43 часа
2164 1
Коментари

plplplp

17.03.2015, 10:30 часа
ебал съм и путката майна циганска
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha