Ужас! Кобра с две глави откриха в Китай

Ужас! Кобра с две глави откриха в Китай

Твърди се, че две глави мислят по-добре от една, но не е такъв случаят с двуглава кобра, открита в Китай, пише в. "Дейли Мейл".
Мъж, занимаващ се с развъждане на влечуги и представил се само като Хуан, открил змията-бебе във фермата си в Юйлин, южен Китай, преди десетина дена. Той разказва, че странната змия е все още жива и расте, въпреки че не се храни и не пие вода. На практика всяка от двете глави има собствен мозък, което често означава "раздвоение на личността" поради опитите им да движат едно тяло в различни посоки.
Понякога двете глави на двуглави змии се нападат и дори се опитват да се погълнат една друга.- Хуан предал отровното змийче на зоопарка в Наннин с надеждата, че там ще оцелее по-дълго. Гледачът на животни там Ли Къги не може да предвиди колко време ще оцелее това влечуго, тъй като то продължава да не яде и пие.
Полицефалията, т.е. двуглавието, е често срещано при змиите. Докато повечето такива влечуги живеят най-много по няколко месеца, има и случай от 20 години оцеляване. Китайската кобра обикновено достига на дължина между 1,2 и 1,5 метра.

11.08.2015, 16:11 часа
928 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha