Млади таланти от Враца с куп отличия

Млади таланти от Враца с куп отличия

 Възпитаниците на музикалния педагог Олга Младенова от Враца се завърнаха с куп отличия от музикални фестивали. Учениците от Школата по изкуства към Народно читалище "Развитие", спечелиха четири призови места на два престижни международни музикални конкурса в Албена и Добрич.
За участието в черноморския курорт разказва Олга Младенова:
"На III Международен музикален конкурс "Наследници на Орфей" десетгодишната Мария Стоянова завоюва заслужено I награда в своята възрастова група .
Конкурсът се проведе в курорта Албена от 2 до 10 септември и в него взеха участие изпълнители от Русия, Турция, Китай и България.
Музикалните изпълнения бяха оценявани от музиканти и педагози от Русия, Германия, САЩ, Канада и България."
Талантите от Враца впечатлиха с изявите си и по време на XIX Международен младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори", който се състоя в Добрич от 7 до 11 септември.
Още за постиженията от Олга Младенова:
"Младите пианисти Мария Стоянова(10 г.), Елица(11г.) и Павел (13г.) Стефанови спечелиха три награди при участието си в престижния Елица и Павел Стефанови като клавирно дуо станаха лауреати на I награда, Мария Стоянова – II награда в Първа А възрастова група до 10г, а Елица Стефанова – III награда в Първа Б възрастова група до 14 години.
Гала концертът и награждаването на отличените млади музиканти започна по много интересен и нетрадиционен начин – малък концерт на членовете на журито."
Изненадата на конкурса поднесло журито, допълва Олга Младенова:
"Публиката в Огледалната зала "Нели Божкова" се наслади на майсторските изпълнения на– проф. Виктор Чучков (пиано), проф. Иван Димитров (цигулка), проф. Божидар Ноев (пиано) и Кремена Ачева (флейта). Това по думите на председателя на журито проф. Чучков бе подарък – изненада за лауреатите на конкурса, за всички участници и гости."
И на двата конкурса възпитаниците на Олга Младенова се съревноваваха с ученици от музикалните училища в София, Русе, Варна, Бургас, Пловдив, от Турция и Русия.
В месеците до края на годината музикантите от Враца ще трябва да репетират, тъй като заради военния конфликт в Украйна и вълната от емигранти в Хърватска, пропадат участията им двете държави, които иначе били планирани и организирани месеци по-рано. / БНР Видин

03.10.2015, 08:19 часа
996 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha