Kъщички за "свободни книги" поставиха във Видин

Kъщички за "свободни книги" поставиха във Видин Три къщички за "свободни книги" има вече и във Видин. Те бяха монтирани днес на едни от най-посещаваните детски площадки в града - до Художествена галерия "Никола Петрова", до Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" и до Спортната зала. Къщичките са част от световната инициатива "Пусни книга на свобода", която във Видин официално започва от утре. Зони за "свободни книги" са обособени също в библиотеката, търговския център и местно кафене. Инициативата ще стартира с 90 книги, каза директорът на библиотеката Десислава Иванова.
"От издателства, от книжарници, както и от наши съграждани успяхме да обработим около 90 книги. Има доста хора, които се обадиха да попитат може ли да донесат книги. Очакваме още много книги, които ще обработваме и пускаме поетапно", посочи Иванова.
Инициативата, позната по света като буккросинг, не задължава читателите да връщат книгите в зоните, от които са ги взели. Те може да ги оставят на всяко друго място в града.
Официалното начало на буккросинга е утре, от 11 часа, на детската площадка до видинската библиотека. 
22.04.2016, 15:51 часа
820 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha