Здравната каса сключи договори с болниците във Видинско

Здравната каса сключи договори с болниците във Видинско Районната здравноосигурителна каса подписа три договора за болнична медицинска помощ с лечебни заведения от Видинска област. Договори са сключени с болниците във Видин и Белоградчик. Договор е подписал и самостоятелен хемодиализен център във Видин. Сключени са и допълнителни споразумения за общо 171 клинични пътеки. Нов момент тази година са кардиологичните пътеки, при които се прилага инвазивна диагностика, каза главният експерт в касата Десислава Петрова.
"Видинската болница показа необходимите документи и показа на този етап, че има възможност да работи по такъв тип клинични пътеки. Когато при конкретен пациент се налага и се стигне до кардиохирургия, болницата има сключен договор с болница в столицата, където да се извърши съответната хирургична процедура. Хората трябва да знаят, че болницата има задължението, подписвайки този договор с Районната здравноосигурителна каса, да транспортира навреме здравноосигурения пациент", заяви Петрова.
Транспортирането трябва да се извърши до 90 минути, затова лечебното заведение е сключило договор за специализиран авиотранспорт с хеликоптер. Лечението и транспортът са безплатни за пациентите.
Видинската болница ще работи и по нови клинични пътеки за продължително лечение и ранна рехабилитация, каза Десислава Петрова.
"След мозъчен инсулт, след инфаркт на миокарда и след тежки хирургични интервенции. Специални легла за долекуване има в нервно, кардиологично, хирургично отделение, както и в отделението по ортопедия и травматология. Можем да кажем като нов момент тази година, че са разкрити легла за физиотерапия във видинската болница и е сключен договор за клинични пътеки за физиотерапия", добави Петрова.
31.05.2016, 16:50 часа
606 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha