Връчиха Наградите на Враца и званието "Почетен гражданин"

Връчиха Наградите на Враца и званието "Почетен гражданин" Днес на заседание на общинския съвет във Враца бяха връчени наградите на Враца и званието "почетен гражданин". С химна на България, химна на Европа и специална песен, написана за града ни, в изпълнение на симфониета Враца започна тържествената сесия по повод Деня на Враца – 1 юни. Множеството граждани, общински съветници, народни представители и изтъкнати врачани в залата се изправиха на крака, за да почетат празника.
Почетни граждани на Враца станаха Кирил Беков  /посмъртно/ и Илия Здравков. Бившият общински съветник, който почина в края на миналата година след тежко боледуване, беше отличен за особени постижения в хуманитарните дейности и в обществено политическия живот. Изтъкнатият спортист, дългогодишен треньор по борба и понастоящем секретар на сдружението на спортните клубове „Ботев“ във Враца Илия Здравков пък беше удостоен със званието за особени заслуги в областта на спорта. Той благодари за отличието и заяви, че е получил множество титли и международни признания, но това ще му бъде най-скъпо, защото показва подкрепата на обществеността в родния му град.
С наградата на Враца беше отличен Илия Стоянов – отново посмъртно, за постиженията му в музейното дело. Двете дъщери на директора на Регионалния исторически музей в града получиха наградата и през сълзи благодариха за признанието. Отличието получи и врачанският балет „Меджик“ , за цялостна дейност в популяризирането на Враца на международно ниво. Ръководителят и хореограф на формацията Виктория Дамянова заяви, че това е „награда на всички награди“ и ще заеме почетно място сред близо 100-те спечелени купи и статуетки.
Приветствия към присъстващите в градската концертна зала отправиха кметът Калин Каменов, председателят на общинския съвет Румен Антов, делегати от побратимените с Враца градове, почетните консули на България в Република Конго и Марсилия. 
01.06.2016, 11:55 часа
1703 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha