РЗОК преведе над 3.3 млн. лв. на болниците за дейност през април

РЗОК преведе над 3.3 млн. лв. на болниците за дейност през април Районната здравноосигурителна каса във Враца изплати изцяло и в срок дължимите средства на болниците за извършена и отчетена дейност през месец април. Това стана възможно след приключване на процедурата по подписването на договори/допълнителни споразумения с болниците за работа по НРД 2015 и Решението на Надзорния съвет на НЗОК за 2016 г. Към 30 май са сключени допълнителни споразумения с 11 лечебни заведения за болнична помощ, подписани са 9 договора за извършване на нови за лечебните заведения дейности по Амбулаторни процедури и един договор за изпълнение на три от общо четири клинични  процедури – диализно лечение при остри състояния, интензивно лечение и грижи с механична вентилация и без механична вентилация.
Общият размер на средствата за извършената и отчетена през месец април дейност възлиза на 3 353 617 лв. От тях 2 854 840 лв. са изплатени от здравната каса за лечение на пациенти по клинични пътеки, амбулаторни процедури и процедури. За вложени медицински изделия, извън цената на клиничната пътека, болниците са получили 75 144 лв. За изписани лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания в условията на болнична помощ на лечебните заведения са преведени 423 633 лв.
Определените стойности на дейностите към договорите/допълните споразумения на болниците за лечение на пациенти по клинични пътеки, клинични и амбулаторни процедури за отчетния период 1-31 април, запазват размера си, в сравненение с предходните месеци на дейност.
През 2016 г. НЗОК/РЗОК ще заплаща извън утвърдените месечни стойности на болниците дейностите за хемодиализа, за раждане и новородени, за интензивно лечение, за онкологични заболявания, за радиохирургия и радиохирургия на онкологични и неонкологични заболявания, които са гарантирани от бюджета на НЗОК, и се изпълняват по клинични пътеки, клинични или амбулаторни процедури.
01.06.2016, 12:58 часа
542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha