Областна администрация на Враца участва в кампанията за чистене

Областна администрация на Враца участва в кампанията за чистене Областна администрация – Враца за поредна година се включи в най-мащабната доброволческа акция - "Да изчистим България заедно”. Екипът от служители на администрацията, заедно със заместник областните управители Ирина Иванова и Мирослав Комитски  почистиха зелените територии  на връх „Околчица”.
„Насочихме усилията си в почистване на легендарния връх ден след Всенародното поклонение в памет на героите с идеята, да запазим чиста околната среда около историческата местност, както и да подкрепим  идеята на тазгодишната кампания, чийто приоритет е почистване на защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България” – заяви заместник областният управител Мирослав Комитски.
И тази година bTV Media Group, Министерството на околната среда и водите, неправителствени организации и институциите призовават за участие в най-масовото почистване у нас и за правилно отношение и чиста природа не само в един ден. Решението за датата е продиктувано от желанието да посрещнем Световния ден на околната среда 5 юни в по-чиста България.
Каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на повече от 1 млн. доброволци от цялата страна, сочат данните на областните администрации от  2012 година насам. За същия период, по данни на екоминистерството, в рамките на националното почистване на България са събрани 80 000 тона отпадъци.
През 2016 г. основният партньор на проекта „Да изчистим България заедно” - Министерството на околната среда и водите , чрез Предприятието за управление на дейности за опазване на околната среда, подкрепя  усилията на всички доброволци, 265 общински и 28 областни администрации за участие в кампанията.
Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията.
 
04.06.2016, 12:56 часа
1744 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha