Змия ухапа млада жена, докато бере череши

Змия ухапа млада жена, докато бере череши Змия ухапа 29-годишна черешоберачка на масива в с. Шатрово, община Бобов дол. Зоя Илиева, която е от Търговище, пристигнала със семейството си да бере череши в бобовдолското село. Тя била на масива край село Шатрово, когато усетила, че нещо я ухапало по крака. На мястото се появили две точки.
Веднага жената е закарана с лек автомобил до Спешен център - Бобов дол, а оттам е транспортирана в Спешен център - Дупница. На Зоя Илиева й е направен противозмийски серум. Тя е отказала да влезе в болница, тъй като 4 деца я чакали на черешовия масив, съобщи "Струма.бг".
Всяка година семейства от цяла България идват в с. Шатрово за черешобера, за да припечелят някой лев. Те са заедно с децата си, някои от които почти бебета, като живеят натъпкани в затвореното от години училище в селото. Всяко лято берачите на череши са чести пациенти на Спешен ценънтър - Дупница заради вирусни заболявания.
Фермерът от дупнишкото с. Бистрица Венци Венев разказа как с трактора си замалко не прегазил смок с дебелина колкото мъжка ръка и дълъг около 5 м.
"От години не се пръска полето с препарати и броят на влечугите всяка година се увеличава. Има е случаи, когато жъна с комбайна и с косилото загребвам по няколко змии, свити на кълбо. С покачването на температурите те излизат от дупките", заяви Венци Венев.
23.06.2016, 09:37 часа
1679 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha