В областна администрация-Враца се проведе информационна кампания

В областна администрация-Враца се проведе информационна кампания Заместник областният управител на Враца Ирина Иванова и директорът на „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Ивелина Пенева откриха днес информационната кампания за представяне на процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“.
Ирина Иванова приветства представителите на бизнеса и неправителствените организации и акцентира върху важността на откритата процедура по Приоритетна ос 2 „Предприемачество и капацитет за растеж на малките и средни предприятия“. Тя допълни също, че високата информираност на кандидатстващите по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020  би гарантирала добрата реализацията на проектите.
Целта на процедурата е развитие на управленския капацитет и растеж на малките и средни предприятия в България чрез подкрепа за специализирани услуги и насърчаване на използването на информационни и комуникационни технологии и услуги.
В информационната кампания взеха участие лектори от Министерство на икономиката. Те запознаха представителите на предприятията, научните среди и всички заинтересовани лица с условията и начина на кандидатстване по отворената за набиране на проектни предложения процедура по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е близо 59 млн. лева. Кандидатстващите следва да развиват своята основна икономическа дейност и дейността за която кандидатстват в една от определените в Националната стратегия за насърчаване на малките и средни предприятия 2014/2020 сектори. Всички проекти, подадени от предприятия от Северозападна България имат възможност да бъдат приоритизирани с бонус точки, ако седалището, адреса на управление и инвестициите са на територията на района. Допълнителни точки могат да получат проектите от малки и средни предприятия, които не са финансирани до момента по ОП“ИК“.
29.06.2016, 14:13 часа
519 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha