Митничари заловиха нелегални цигари на Дунав мост

Митничари заловиха нелегални цигари на Дунав мост 200 мастербокса цигари без бандерол заловиха служители на Дунав мост при Русе. Те са били скрити зад фалшива преградна стена в ремаркето на товарен камион с румънска регистрация. За случая бе съобщено на пресконференция от началника на Митница Русе Венцислав Халаджов, районния прокурор Яна Илиева, директора на ОД на МВР-Русе Теодор Атанасов, началника на Гранична полиция-Русе Димитър Чорбаджиев и началника на сектор "Борба с организирана престъпност" Пламен Борджиев.
Опитът за контрабанда е бил осуетен тази нощ благодарение на бдителен митнически служител. Той се е усъмнил в превозното средство, след като е проверил данните му. Установил е, че камионът често е преминавал границата и го изпратил на проверка с рентген. „Камионът е бил празен, пътувал е от България за Румъния. Определени фактори са предизвикали съмнение в колегите, задълбочили са проверката, установили са тайник и съответно са открили и цигарите“, обясни началникът на Митница Русе Венцислав Халаджов.
Проверката е показала, че ремаркето всъщност има двойна стена и скрито пространство зад нея. Там са били укрити 2 млн. къса контрабандни цигари от една и съща марка. „Към момента и превозното средство, и водачът са задържани. Шофьорът е с повдигнато обвинение по чл. 234 от НК. Действително в нашата практика това е случай с най-голямо количество задържани акцизни стоки , чиято стойност е оценена на 750 000 лв.“, коментира районният прокурор Яна Илиева.
Националността на шофьора засега не се съобщава, процесуално-следствените действия продължават. Това е вторият подобен случай на предотвратена контрабанда на голямо количество цигари от Митница-Русе от началото на годината. 
23.07.2016, 16:57 часа
628 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha