Голяма напаст в Северозапада! Мигранти обикалят на сбуни във Враца

Голяма напаст в Северозапада! Мигранти обикалят на сбуни във Враца Бежанците стават все по-изобретателни в методите си да се укриват от органите на реда при нелегалното им влизане в страната. Някои от мигрантите се възползват от обезлюдяването на селата в Северозападна България и се настаняват в необитаеми селски къщи, а други просто се опитват да стигнат до столицата, като минават през Враца транзит.
През миналата седмица са били заловени няколко групи с незаконно пребиваващи мигранти на територията на областта.
Такъв е случаят от петък вечерта, когато към 18.40 часа екип на пътна полиция спрял до новото кръгово на обхода на Враца лек автомобил „Ауди А4“ със софийска регистрация. При проверката се оказало, че софиянец от ж.к. „Люлин“ прекарва в колата си 4-ма бежанци. Трима от мъжете били от Ирак и без документи за самоличност, а четвъртият бил от Сирия и имал статут на бежанец. Каналджията от столицата е бил задържан за 24 часа от органите на реда в районното полицейско управление, а мигрантите още същия ден са били закарани в кризисния център в Бусманци.
Последният случай с бежанци на територията на Враца пък е от неделя сутринта, когато униформените са забелязали група съмнителни лица. След проследяване, към 4.30 часа ченгетата спрели за проверка на документите шестимата мъже на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Екзарх Йосиф“. Оказало се, че мигрантите имат документи и статут на бежанци и били освободени. Ченгетата ги пуснали да продължат пътят си за столицата с влак, но ги проследили няколко спирки.
От началото на бежанската вълна в най-бедния край на България униформените са постоянно нащрек и следят зорко жп- и автогарите, както и други места където могат да се укрият нелегални мигранти. Следят се и пътищата, от където могат да бъдат прекарани.   
08.08.2016, 09:46 часа
7935 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha