В Кула се проведе традиционният мотокрос

В Кула се проведе традиционният мотокрос За седма поредна година Кула бе домакин на етап от Северозападния шампионат по мотокрос. 40 състезатели мериха сили в 6 класа. Сред участниците тази година бе и Иван Петров - участник и в Световния шампионат по мотокрос. Подробности за регламента и самото състезание съобщи главния съдия и Председател на организационния комитет на Северозападния шампионат по мотокрос - Сергей Цветков.
"Пистатата е около 1700 - 1800 м. дължина. Единствено горещината е повече, но това е мотокрос, състезателите са свикнали. Организаторите се постараха да направим почивка. Всичко е на ниво на този етап. Има и една атракция с АТV. Тя ще бъде на асфалтовия плац и е подготвена от момчета от Видин."
Сергей Цветков каза още, че тази година финалът на Северозападния шампионат по мотокрос ще се състои в  с.Лехчево.
А ето и крайното класиране: В клас 65 куб.см. първото място спечели Виктор Бориславов, следван от Мирослав Димитров и Петър Станков. В клас 85куб.см. на най - високата стълбица се изкачи Димитър Грозданов, на второ място - Мишел Рацов и на трето - Димитър Шимов. В професионалния клас МХ2 пръв пресече финала Иван Петров, следван от Любомир Вашев и Томислав Томов. В клас МХ1 първото място бе за Ивайло Иванов, втори на стълбицата се изкачи Георги Исидоров, а на третото стъпало застана Любомир Гайтански. 
В непрофесионалния клас МХ3 до 250 куб. първа финишира Мариела Гогова, след нея финиша пресякоха Дилян Иванов и Еди Иванов. И в последния клас МХ3 до 450 куб. първото място бе за Илиян Гоцов, втори бе Любомир Лазаров, а трети остана Захари Томов.
14.08.2016, 19:15 часа
788 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha