Семейството на Димитър Цонев създава фондация на негово име

Семейството на Димитър Цонев създава фондация на негово име Семейството на Димитър Цонев, който вчера ни напусна, ще създаде фондация на негово име и годишни журналистически награди. Със средствата, които ще събира фондацията, ще се подпомагат млади, талантливи журналисти.
Димитър Цонев си отиде на рожденния ден на сина си. Във "Фейсбук" Цонев-младши написа:
"Иска ми се да можеше да го видя отново. Да видя благата му усмивка и искрящите му от радост очи. Да го прегърна и да му кажа, че го обичам."[Димитър Цонев]„Даде един съвет на всички хора - Да оценяваме, това което имаме до нас, защото не се знае кога Господ ще ти го вземе", каза Деси Цонева.
С фондацията на името на Димитър Цонев той ще продължи да живее, „защото журналистиката беше неговият живот”, сподели дъщеря му.Поклонението ще бъде на 27 август в църквата "Свети седмочисленици" в столицата. Близките молят, вместо с цветя, хората да изпратят Цонев с аплодисменти.
„Заедно да се съберем отпред, и когато изнасят ковчега му от църквата, да го изпратим с един общ аплауз, нека си отиде подобащаво с аплодисментите", призова дъщеря му.
25.08.2016, 09:58 часа
801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha