Борован ще продължава да дава топъл обяд на нуждаещи се

Борован ще продължава да дава топъл обяд на нуждаещи се Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова за поредна година сключи договор за предоставяне на нова социална услуга “Осигуряване на топъл обяд“ в населените места на територията на община Борован. Тя е финансирана със средства на фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по оперативна програма „Храни и/или основно материално подпомагане“.
Целевата група по проекта са общо 300 човека, отговарящи на определени критерии. Определената стойност на един храноден за едно лице е 2.30 лева с ДДС и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд — супа, основно ястие и хляб. При реализирани икономии се предоставя и десерт, което не променя броя на дните и представителите на целевата група, ползващи услугата.
 Предоставянето на социалната услуга ще се реализира на територията на цялата община, приготвянето на храната става в Домашен социален патронаж по меню, което се утвърждава ежеседмично от управителя.
На лицата, които имат затруднения в придвижването и не могат да отидат до мястото, топлият обяд се доставя до домовете за всяко конкретно населено място на територията на община Борован. Топлият обяд се предава от социален работник, който придружава храната и осигурява всекидневна социална подкрепа за потребителя. Транспортирането на храната до съответното населено място се извършва със специализираните коли на община Борован.
Тази социална трапезария е за хора, които са в крайно тежко материално състояние, като много от тях имат нужда от социална подкрепа.
25.08.2016, 13:41 часа
1013 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha