Внимание! Наднорменото тегло води до 8 вида рак!

Внимание! Наднорменото тегло води до 8 вида рак! Наднорменото тегло може да доведе до различни видове рак - на стомаха и храносмилателната система, тумори на мозъка и репродуктивните органи, съобщава БТА, позовавайки се на резултатите от международно изследване.
През 2002 г. екип на Международния център за ракови изследвания в Лион установи, че наднорменото тегло е предпоставка за появата на рак на дебелото черво, на хранопровода, бъбреците, млечната жлеза и матката. Тази година резултатите от изследванията им сочат, че излишните килограми повишават опасността и от развиване на ракови образувания на стомаха, черния дроб, жлъчката, панкреаса, яйчниците, щитовидната жлеза, рак на мозъка - менингиома, и рак на костния мозък – миелома.
"Ракът, който може да се предизвика от наднорменото тегло, засяга повече органи, отколкото сме предполагали", казва Греъм Колдиц, част от екипа учени на Международния център за ракови изследвания. Наднорменото тегло може да улесни възпаленията и да предизвика свърхпродукция на естроген, тестостерон и инсулин, които да подхранят нарастването на ракови образувания.
Досега хората не са се замисляли, че много от видовете рак могат да зависят от излишните килограми. Изводът на учените е, че ако човек не напълнява, може да намали опасността да развие тези видове рак. Над 640 млн. възрастни и над 110 млн. деца по света са с наднормено тегло.
"Полезните навици като здравословно ядене, задържане на перфектното за организма ни тегло и редовното спортуване, както и изключване на вредните навици като пушенето, имат сериозно влияние върху възможността човек да развие рак.", казва Колдиц.
25.08.2016, 15:34 часа
890 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha