Ако се потите много - без кафе и бира

Ако се потите много - без кафе и бира Непрекъснато се потите, а през лятото не помагат никакви стикове и дезодоранти. Тази мъка продължава даже и в последните дни, когато температурите паднаха до и под 30 градуса - това състояние се нарича хиперхидроза. Можете да си помогнете без скъпа козметика, като промените начина на хранене.  
Намалете консумацията на чесън и лук. Кофеинът под всякакви форми (без чай) също ви кара да се потите повече. Причината е, че повишава кръвното налягане, увеличава кръвообращението и натоварва сърцето. Само едно кафе е достатъчно, за да повиши вътрешната ви телесна температура и да ви накара да се изпотите. Опитайте се да намалите също бирата и пикантните храни. 
Яжте повече храни, богати на калций. Той действа като регулатор на телесната температура. Затова хапвайте повече сирене, извара, бадеми. Плодовете и зеленчуците също са подходящи, защото се състоят от около 80% вода. Поддържат тялото хидратирано и са лесни за храносмилане. Яжте по 4 порции плодове и зеленчуци на ден и ще се потите по-малко. 
Заменете сутрешната чаша пълномаслено мляко с чаша мляко с ниско съдържание на мазнини и незабавно ще усетите ефекта - отслабвате и се потите по-малко. 
Вероятно мислите, че ако пиете повече вода, ще се потите повече. Истината обаче е друга. Пийте минимум по два литра вода на ден. Така поддържате тялото си достатъчно хидратирано и то регулира температурата си по-лесно. 
Помага и градинският чай. Нивата на танинова киселина в него са много високи, а те са естествен регулатор на изпотяване. Ще усетите търсения ефект най-малко една седмица след като сте започнали да пиете по две чаши градински чай на ден. 
Заменете растителните масла със зехтин - тялото го усвоява по-лесно. 
За добър метаболизъм се нуждаете от достатъчни количества 8 незаменими витамина, известни като витамини В-комплекс. Ако страдате от липсата му, тялото се поти повече, докато обработва хранителните вещества и отделя ненужните. Затова наблегнете на пълнозърнести храни, риба, яйца, месо, ядки, грах, моркови, картофи.
25.08.2016, 16:43 часа
852 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha