Фирми търсят красиви разплакващи момчета, за да просълзяват служителките

Фирми търсят красиви разплакващи момчета, за да просълзяват служителките Японски фирми търсят да назначат красиви разплакващи момчета, за да просълзяват офис служителките и по този начин да сплотяват колектива, пише в. "Дейли мирър".
Сълзливите сеанси се организират в рамките на тиймбилдинг, при който се цели да се изложи на показ уязвимостта на индивида. В Япония не е прието да се дава външен израз на чувствата. Но това отчуждава офис служителите един от друг.
Именно поради тази причина в Страната на изгряващото слънце все по-често се прибягва до услугите на "професионални разплаквачи". Те са добре изглеждащи младежи на около 20 години, способни лесно да предизвикат леенето на сълзи. Когато пристигнат в офисите за сеансите по тиймбилдинг, те носят касети с тъжни сюжети - с умиращи домашни любимци и с терминално болни пациенти.
Когато разплачат дамите от колектива, момчетата отиват и бършат сълзите им една по една. Причудливият сълзлив тиймбилдинг хрумнал на Хироки Тераи, който го развил в печеливш бизнес. Неговата цел е да накара японците публично да плачат, без да се срамуват от това. "След като хората станат свидетели на своята уязвимост, те по-лесно се сприятеляват и сe солидаризират, което е добре за бизнеса на компаниите", изтъква Хироки Тераи, пише БТА.
26.08.2016, 16:17 часа
581 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha