Балджийски наказа "Монтана" с гол в 91-та минута

Балджийски наказа "Монтана" с гол в 91-та минута "Монтана" допусна късен обрат и падна от "Славия" с 1:2 в откриващ мач от 5 кръг на Първа лига. Срещата започна лошо за "Славия", след като важния защитник Бранеков се контузи и напусна принудително. "Монтана" бе по-активен в началото и първи бе близо до отбелязване на гол. В 20-та минута Стивън Петков засече центриране от фланга и с ножичен удар нацели гредата. Малко по-късно на отсрещната врата Чипев предотвърти опасност. Стивън пропусна още едно положение в края на първото полувреме, когато открадна топка от защитата на белите, но стреля в аут.
Минути след почивката вратарят на монтанци Иванов предотвърти сигурен гол, чистейки с шпагат удар на слависта Иво Димитров. Постепенно "Монтана" стегна обръча около вратата на "Славия". Коруджиев и Чипев поеха инициативата в центъра, а Маркиньос се изтегли по-напред. Освен това монтанци заиграха преса и добиха предимство. В 60-та минута Андреас Васев проби по десния фланг, центрира остро и Петър Атанасов засече с глава, но вратарят на "Славия" Георги Петков боксира в корнер. Сините спечелиха десния фланг, където Шоко пробиваше на воля. В 70-т  а минута влезе новият Фернандо да Силва на мястото на Петър Атанасов, което засили предимството на символичните домакини. Около 80-та минута обаче "Славия" изпусна 2 положения. Надмощието на"Монтана" продължи и в 86-та минута даде резултат. Маркиньос засече отблизо пас от крилото на Шоко и направи безпомощен Петков за 1:0.
"Белите" обаче не се предадоха. Само след 2 минути последва ответен гол на Йомов, след груба грешка в отбраната на домакините. Центрирана от футболист на "Славия" топка бе отклонена в малкото наказателно поле. Там бранителите не реагираха и Йомов добута кълбото в мрежата за 1:1, изпреварвайки вратаря. Голът извади от равновесие монтанци и те допуснаха втора фатална грешка. Ново центиране от дълбочина на дъгата бе отклонено напред с глава от Ивайло Димитров и Балджийски с удар по земя наказа бившия си отбор, матирайки Христо Иванов за 1:2. Течеше 91-та минута, от даденото 3 минутно продължение. Краят дойде при този резултат, а белите бяха поздравени от един единствен фен, който ликуваше над разпънат роден трибагреник заедно с вратаря на белите Георги Петков.
"Монтана" игра в състав: Хр.Иванов, Шоко, Михов, Трифонов, Мурадов, Чипев, Генов /58-Коруджиев/, Маркиньос, А.Васев, П.Атанасов /70-Фернандо да Силва/, Ст.петков, /77-Ат.Илиев/.
26.08.2016, 21:33 часа
649 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha