САЩ нямат пари за водене на война

САЩ нямат пари за водене на война Пентагона се опасява, че следващите 5 години САЩ ще бъдат въвлечени във военен конфликт, за която страната просто няма пари, пише списание Forbes ("Форбс"). Високопоставени служители от военното министерство смятат, че е възможен мащабен с Иран, Северна Корея или Русия. Но това, което най-много тревожи ведомството е, че американската армия не е подготвена подобаващо за нито един от тези сценарии, гласи коментарът.
Финансирането на нови технологии за наземни боеве е твърде малко. За една година американската армия може да похарчи за осигуряването на транспорт и верижна бойна техника по-малко, отколкото General Motors печели за една седмица.
Бюджетът пък за материално-техническо снабдяване на вертолетите отива за модернизирането на военните самолети, които са още от епохата на Рейгън, защото американските ВВС не могат да си позволят купуването на нови машини, отбелязва изданието (Рейгън бе президент пред 1980-1988 г. - ред). „Пентагона не преувеличава, когато заявява, че в близките 10 години САЩ нямат планове за мащабна модернизация на армията“, констатира Forbes. 
27.08.2016, 08:57 часа
464 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha