Удължават сезона по морето

Удължават сезона по морето Сезонът по морето тази година ще бъде удължен поне до октомври. По-голямата част от хотелите имат резервации и ще останат отворени през целия септември, каза председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.Проверка показа, че хотелите вече са свалили цените с между 20 и 30 процента за почивки през първия есенен месец. Така двойна стая в южните ни курорти вече се предлага за 50 лева с включена закуска. Повечето оферти са до 20 септември, след това цените ще паднат още, твърдят хотелиери, цитирани от "Труд". 
“Данните от всички подотрасли показват ръст през тази година, като се надяваме да бъде удължен и летният сезон”, коментира и министърът на туризма Николина Ангелкова.
По данни на един от големите туристически оператори TUI-България тази година има ръст на повечето големи пазари. За Германия той е 20%, Полша – 100%, Великобритания – 28%, Холандия – 13%, Белгия – 53%, Русия – 15%.
Най-оборотните дискотеки в Слънчев бряг обаче затварят врати на 3 септември. Южният плаж в курорта ще продължи да работи заедно с всички атракциони дори и след финала на дискосезона. До 30 септември ще бъде осигурена безопасността на плажуващите с постови спасители по цялата ивица. Заради очакваната намалена посещаемост обаче от 10 септември броят им ще бъде намален, заяви управителят на плажа Кирил Спасов.
29.08.2016, 08:08 часа
539 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha