Бойко Борисов: Бедният български народ – 80 000 на ден на почивка

Бойко Борисов: Бедният български народ – 80 000 на ден на почивка "80 хиляди души за един ден са минали на "Кулата". 80 хиляди?!.. Бедният български народ! 80 хиляди на ден на почивка. Това е резултат от икономическия ръст. Видя се с пари българинът и ето резултата!“, заяви премиерът Бойко Борисов във Варна при посещението си в новостроящия се храм "Св. Прокопий Варненски". Той беше придружаван от варненския кмет Иван Портних, митрополит Йоан Варненски и външния министър Даниел Митов. За изграждането на храма правителството е отпуснало 300 000 лв., каза Борисов. Той изрази надежда, че до края на годината църквата ще бъде завършена

"Магистралите отесняха"
"Българинът обича да пътува. Депозитите в банките растат. Като дойдат празници, виждате какво става, магистралите отесняха. Знам, че не обичат така да се говори. Но това са фактите. Откъде са тия задръствания - от скъпия бензин ли или от ниските доходи. И това е на всички празници. Всеки е на почивка. Не е само веднъж. Всеки е на път, не е само лятото. Дойде ли празник, винаги е така. Това ме радва", коментира Борисов огромните задръствания по граничните пунктове с Гърция. Около 500 000 българи тръгнаха на път за четирите почивни дни около 6 септември. Задръстванията започнаха още в петък вечерта. В събота на ГКПП "Кулата" от рано сутринта имаше колона от амтомобили дълга около 10 км. Над 2 км беше опашката и на ГКПП "Маказа" към 7:30 часа в събота. 
Интензивен трафик имаше и по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".
Ремонтите по "Хемус" са основна причина за задръствания при тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и при виадукт "Елешница". 

"Владиците да показват всеки ден правия път"
"От една страна – това ни е спасението. Вярата в Господ и християнските ценности са тук, затова е важно владиците да показват на хората всеки ден правия път. Радвам се, че има все повече храмове и манастири, отремонтирани стари светини има, а в същото време и чисто нови храмове", заяви премиерът.
По думите му никога религията не бива да бъде използвана за партийни цели. "Моята и на колегите ми вяра в Господ е такава, че не бихме си позволили и да си го помислим", каза Борисов. 
Що се отнася до обвиненията, че даренията за църквите се правят с партийна цел, премиерът ги отхвърли.
"Кмете, за какво още искаш да ми благодариш", обърна се Борисов към Иван Портних. Кметът посочи, че е много благодарен на държавата за отпускането на 134 дка от Морската градина на общината.
"Дали сме ги безвъзмездно на общината, за да се направи нещо, което ще е най-добро за варненци", каза премиерът.
Държавата ще даде на община Варна и още 50 дка за реализацията на проекти, обеща Борисов. Той уточни, че в момента те са под управление на Министерството на отбраната.
04.09.2016, 14:22 часа
1046 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha