Рекордно ужилване! Фейсбук сви 2 милиона от автобусите

Рекордно ужилване! Фейсбук сви 2 милиона от автобусите Над 2 млн. лева приходи годишно губи българският автобусен бранш от т.нар. споделени пътувани. Това установява проучване за новия транспортен феномен, който буквално е завладял родното интернет пространство. 
Докато преди години споделеното пътуване се организираше чрез сайтове, които свързваха шофьори и мераклии да пътуват, то днес цялата дейност е почти изцяло съсредоточена във Фейсбук. Там за всеки наш областен град има минимум по две или дори повече групи, в които търсенето и предлагането на споделен транспорт се срещат, пише "Телеграф".
Почти всички предложения за платен превоз в групите са се установили на цена приблизително 60% от тази на автобусния билет. Така например превозът Русе-София се търгува по 15 лв. за място при 23 лв. цена за автобусен билет. Около 20 лв. се върти цената по дестинация Варна и Бургас при съответно 32 и 27 лв. с официален транспорт. 
Общата сметка на всички групи е за над 2 млн лв. годишно, като тук не влизат нелегалните превози с бусове, нито уговорените извън Фейсбук споделени пътувания. 
14.09.2016, 09:44 часа
953 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha