Тийнейджърка съди родителите си - качвали нейни снимки във Facebook

Тийнейджърка съди родителите си - качвали нейни снимки във Facebook Тийнейджърка съди родителите си, защото те прекалили с качването на излагащи снимки на детето си във Facebook.
18-годишното момиче от южния австрийски регион Каринтия твърди, че над 500 снимки са били качени в последните 7 години. Според нея снимките са качени без нейното разрешение и са направили живота й ужасен.
"Те нямат срам и лимит - не им пукаше дали на снимката съм аз, седяща на тоалетната, или пък спяща гола в кошарата ми - всяко едно нещо беше снимано и направено обществено достояние", обяснява момичето, чиито лични снимки са били достояние на над 700-те приятели на родителите й.
Тя помолила родителите си, които смятат, че са собственици на снимките, след като са ги направили, да ги свалят от мрежата.
"Уморена съм от това собствените ми родителите да не ме взимат насериозно!", обяснява момичето пред Local.at.
Адвокатът на момичето обаче смята, че тя има доста добри шансове да спечели делото, стига да докаже, че снимките са й отнели правото на личен живот.
Ако момичето спечели делото, родителите й ще трябва да й платят финансова компенсация и да покрият разходите й по делото.
Това е първият подобен случай в Австрия и ще се гледа този ноември. Закон, който да урежда подобни отношения, съществува във Франция. Ако някой качи снимка на друг човек, без съгласието му, то първият може да лежи една година в затвора и да плати глоба до €45 000.
15.09.2016, 12:17 часа
604 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha