Прокуратурата няма да проверява твърденията на Цветан Василев

Прокуратурата няма да проверява твърденията на Цветан Василев Прокуратурата няма да проверява твърденията на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев в интервю пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал" преди няколко дни. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви пред ”Дневник”, че след като Софийската градска прокуратура се е запознала с изнесените от Василев данни е преценила, че няма основание да се самосезира и да започва проверка за истинността на информацията
В България има два клана - на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за "пуча" на КТБ, сделката за "Виваком" е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от твърденията на Василев, който от две години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. В интревюто той посочва конкретни фирми, имена и сделки.
В петък президентът Росен Плевнелиев също призова прокуратурата да провери дали Цветан Василев казва истината
"Демократичната държава не се базира на силни лидери, а на силни институции. Ако България е демократична държава, сега е моментът и не българският държавен глава или българските политици да се упражняват по тази тема, или някои други удобно да мълчат, или някои други удобно да се захвърлят с този или онзи парцал. Прокуратурата да се захване, крайно време е, много време мина", подчерта Плевнелиев.
След интервюто и бившият министър на провосъдието Христо Иванов коментира във "Фейсбук", че е задължение на държавното обвинение да провери твърденията на банкера. "Не е необходимо да вярваме на Василев с цялата му окаляност. Най-сетне стигаме до нивото на проверими твърдения, направени от непосредствен участник и наблюдател с името му (а не изтекли през трети лица)", коментира Иванов.
Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък определи твърденията на Василев, че съществува нерегламентирано политико-икономическо съдружие между депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов като "политическа атака". По думите й моментът за интервюто не е подбран случайно и то трябва да повлияе на резултатите от президентските избори.
"Защо трябва да вярваме на този човек, след като той излъга толкова много българи?", попита риторично Бъчварова.
19.09.2016, 10:13 часа
734 4
Коментари

Мирон

28.05.2017, 18:30 часа
Горните да не сте се облажили от милиардите на КТБ. Разбира се че спешно трябва да се проверят думите на Цветан Василев и всички виновни тикви и прочие да влязат в затвора. Къде се е чуло и видяло държавата да тегли заем за да раздава на вложителите а самите крадци да я управляват. Обикновените хора не пасем трева.

Астон М

28.05.2017, 18:30 часа
Крайно време е цялата истина около фалита на КТБ да бъде разкрита, а това няма как да стане с проверката на думите на доказания лъжец и измамник Цветан Василев. За пореден път той се оптива да отклони вниманието и вината от себе си. Вместо да гние в затвора Василев си се разхожда на свобода и прави на маймуни цялата държава с нагласените си изказвания.

Андрей

28.05.2017, 18:30 часа
Няма какво да му проверяват на приказките на този мошеник, а трябва да бъде осъден задето заграби милиарди.

az

28.05.2017, 18:30 часа
хаха вместо да му повдига обвинения ще се занимава с неговит брътвежи - дръж ме, ще падна!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha