Румен Петков: Плевнелиев е най-тежкият политически провал на ГЕРБ

Румен Петков: Плевнелиев е най-тежкият политически провал на ГЕРБ Настоящият президент на България Росен Плевнелиев е един от най-тежките политически провали на ГЕРБ. Това заяви в ефира на „Канал 3“ зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той бе категоричен, че Плевнелиев е първият посочен държавен глава, който е не се е справил с функцията си на обединител на нацията и е пример за неуспешна и дори вредна за държавата ни външнополитическа дейност.
„Този президентски мандат на Росен Плевнелиев е най-тежкият провал на ГЕРБ в политиката. И този нихилизъм на премиера Борисов към институцията да обявиш държавния си глава за втораразрядна институция, не е добър знак. Усещането за самодостатъчност на премиера не е откритие, но да заяви, че позицията на президент е втораразрядна иснтитуция е не просто политически неиздържана, а грозновато“, коментира Румен Петков.
Той коментира и тезите, че САЩ са имали желание Плевнелиев да изкара още един мандат на поста си като държавен глава.
„Моето скромно мнение е, че по скоро не са имали такова желание. Вижте, в мисията на САЩ в България работят много интелигентни хора, и те не може да не си дават сметка, че с всяка своя изява президентът Плевнелиев ерозираше общественото доверие и уважението към САЩ. С този непремерен слугинаж, с тази неспособност да се артикулират обикновени тези по приемлив начин, това доверие няма как да не ерозира", категоричен е зам.-председателят на АБВ.
26.09.2016, 08:32 часа
472 1
Коментари

Наглецът Р. Петков

28.05.2017, 18:30 часа
А да уринираш в плевенските фонтани и да се срещаш не регламентирано с братя Галеви не е ли политически провал? Крадецът вика дръжте крадеца! Мразите го, защото не ви позволи заедно с агент Гоце- хотелиера да разигравате руската карта! Колко огромни комисионни за АЕЦ "Белене" прибрахте, които сега трябва да връщате!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha