Разкриха подробности за състоянието на прегазеното дете във Врачанско

Разкриха подробности за състоянието на прегазеното дете във Врачанско Състоянието на блъснатото 10-годишно момче от врачанското село Бъркачево е стабилно, съобщи официално началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение Ростислав Стефанов. Докторът поясни, че малкият Ради е в реанимация и ще остане там, докато няма никакви съмнения по здравословното му състояние.
Детето е в съзнание и е контактно. От всички направени първоначални изследвания е преценено, че трябва да остане за лечение в реанимацията. Има данни за травма на ляв бял дроб от удара, но други сериозни наранявания не са констатирани. Ради няма счупени кости и крайници.
„Детето е добре, не е уплашено, спокойно е. Трябва да кажа, че не изпитва никаква болка от травмите си“, заяви д-р Стефанов.
Припомняме, че Ради пострада в петък, след като бе пометен от автомобил, управляван от млад циганин от врачанското село Бъркачево. След удара шофьорът избягал, а момчето било откарано в спешния център в Бяла Слатина, след което бил преместен във врачанската болница.
Момчето е от врачанското село Търнава, но било взето за отглеждане от приемно семейство в Бъркачево. Минути преди да бъде прегазено, детето тръгнало към местния магазин да си купи закуска, но така и не стигнало дотам.
25-годишният жител на циганската махала в Бъркачево Митко Венков влачил детето със старата си „Лада“ десетина метра, твърдят очевидци на удара. Водачът бил видимо пиян и побързал да натисне газта вместо да помогне на прегазеното хлапе.
Няколко часа по-късно полицаите открили беглеца при опит да напусне селото в колата на свой приятел. След задържането му в ареста на районното в Бяла Слатина ченгетата установили, че Венков е карал след употреба на алкохол и без книжка. 
26.09.2016, 13:52 часа
4710 1
Коментари

Orhan Pamuk

28.05.2017, 18:30 часа
Доктор Стефанов е един от най-коректните специалисти в болницата ! Поклон и пожелания за бъдещи успехи !
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha