Ветерани от Враца печелят медали от Балканиада

Ветерани от Враца печелят медали от Балканиада Враца бе представена успешно от спортисти ветерани на Балканските игри по лека атлетика в Нови сад /Сърбия/. Съставът на групата от Враца, водена от спортния експерт Росица Стаменова бе: Катя  Семкова и Юлияна Борисова /бягания/ и Сергей стаменов и Георги Костов /хвърляния/. 
Сергей Стаменов стана шампион при 55-годишните на диск. В същата дисциплина при 60-годишните Георги Костов завърши на второ място. Катя Семкова /до 55 години/ спечели злато в смесена щафета /на 800, 400, 200 и 100 метра/. Катя бяга най-дългата дистанция на 800 метра. Съотборничката й Юлияна Борисова завърши на трето място на 200 метра при 45-годишните. Юлия бяга и в състава на щафета на същата дистанция, която взе първо място и постави нов балкански рекорд. Медалът обаче не бе признат заради декласиране на състезателките поради нарушение в предаването на пръчката.
Така и четиримата участници от Враца в Балканиадата в Нови сад се завърнаха с медали. В балканските игри в Сърбия участваха 750 състезатели от 10 страни. Българската делегация включваше 94 състезатели. 
27.09.2016, 11:35 часа
781 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha