Калин Каменов клекна пред Ники Турчето и не вдигна туристическия данък

Калин Каменов клекна пред Ники Турчето и не вдигна туристическия данък Кметът на Враца Калин Каменов клекна пред хотелиерите в общината. На днешното заседание на общинския съвет той оттегли докладната си за увеличаване размера на туристическия данък. Причината за решението си кметът обоснова с мотива, че на предварителното обществено обсъждане между местната власт и хотелиерите не било постигнато съгласие.
„Имаше драми и разногласия, които не доведоха до единодушно решение“, заяви Каменов. По думите му, имало какво още да се дискутира и дооформи във въпросния параграф и не било редно да се гласува преди неточностите да се отстранят.
Припомняме, че на срещата избухна скандал между кмета и собственика на хотел „Хемус“ Николай Петров – Ники Турчето, за което писа единствено BulNews.bg. Любопитното е, че двамата демонстрират изключително близки отношения, но очевидно когато става въпрос за пари, това приятелство пресъхва.  
Каменов заяви, че повишаването на туристическия данък не е толкова голямо и постъпленията в общинския бюджет нямало да нараснат кой знае колко. В допълнение председателят на общинския съвет Румен Антов уточни, че приходите в хазната от този вид данък за миналата година са 10 000 лева. Увеличението няма реши проблемите на туризма, но средствата ще са добре дошли в бюджета за национална реклама на туристическите дестинации в общината. По думите на Каменов събраните средства от новите данъци могат да се използват за ремонти и обновяване на града.
27.09.2016, 13:37 часа
5446 4
Коментари

STEFAN

28.05.2017, 18:30 часа
По принцип тирчето е прав. Но и на него все някой някога ще му намери цаката....

Запознат

28.05.2017, 18:30 часа
По думите на Каменов събраните средства от новите данъци могат да се използват за ремонти и обновяване на града. Ха Ха ,Парите от този вид данък са целеви за точно определени дейности , тъпаци.

Д.Зарков

28.05.2017, 18:30 часа
Румен Антов бил казал че 10 хил били приходите от миналата година, а увеличението няма да реши проблемите в туризма. Ми да вземе и да ги решава, а да не събира съветниците на семинари във Велинград да се напиват на талпи, с нашите пари! За ремонта на заседателната зала в Общината Малина потроши сума пара, да имат къде да се ограмотяват, а те се излагат пияни в хотел "БоР" и персонала още не може да почисти кочината, която оставиха там!

Жоро Александров

28.05.2017, 18:30 часа
Оставка! Искам нови избори и да се върнат комунягите на власт. Искам пак да съм пресаташе на Ботев и да взимам заплата в театъра! Искам кеш, защото при ГЕРБ огладнях.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha