Общинският съвет в Кула одобри строителство и ремонти

Общинският съвет в Кула одобри строителство и ремонти Общинските съветници в Кула разгледаха отчет за изпълнението на бюджета на общината за първото тримесечие на 2016 година. Данните сочат, че приходите са повече от разходите, като собствените постъпления са изпълнени на 23% от годишния план. От първоначално заплануваните имуществени данъци изпълнението към 31.03.16 г. е 25%, постъпленията от неданъчни приходи са на 22%, а постъпленията от общински такси – на 23%.
Всички субсидии на образователните заведения, социалните услуги, читалищата и общинското предприятие са преведени в срок, Общината няма неразплатени разходи, пише БНР.
Съветниците одобриха и предложение от кмета на община Кула за ремонт и рехабилитация на общински пътища към Цар Петрово, Полетковци и Старопатица по програмата за развитие на селските райони и го упълномощиха да предприеме необходимите действия за подготовка и внасяне на проекта.
Общинският съвет одобри и задание за изработване на подробен устройствен план и план за застрояване на земеделски имот в землището на град Кула с възложител една от големите земеделски фирми в района.
Инвестиционните намерения на собственика предвиждат изграждане на зърнобаза с преобладаващи складови функции.
28.09.2016, 10:18 часа
283 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha