АБВ иска оставката на Даниел Митов заради скандала "Бокова"

АБВ иска оставката на Даниел Митов заради скандала "Бокова" От АБВ поискаха оставката на министър Даниел Митов, след като днес кабинетът оттегли подкрепата си за Ирина Бокова. 
„Това идва да покаже, че ние нямаме суверенна дипломация и от тук нататък никой няма да гледа сериозно в международната политика“, заяви Георги Първанов
„Историк съм. Знам, че в българската история и в историята на българската дипломация има неуспехи, има даже откровени поражения, но такава излагация не е имало“, посочи Първанов и допълни, че случващото се с българската кандидатура в ООН е смешно и жалко.
„Мисля, че една такава стъпка, не замяна, защото разбирам и долавям, че г-жа Бокова остава в играта, тази ситуация, в която имаме двама кандидати, както беше казал колоритен журналист - приляга ни, ние сме малка героична нация, да имаме поне двама кандидати“, коментира Георги Първанов. „Това означава, че от тук нататък никой няма да гледа сериозно на българската дипломация и няма да имаме предложение. Наша кандидатура няма да се погледне сериозно, за какъвто и да е пост в международните организации“, допълни той.
„Трябва да кажа, че отговорността на министър-председателя е изключително висока. Това какво искат в Европа, в Германия, която не е член на съвета за сигурност, е ли основание ние да сменяме „по средата на реката своя кандидат“, или каквото иска Орбан. Това показва, че нямаме суверенна дипломация, правим всичко, което ни поискат отвън“, заяви Георги Първанов. „Това е унижение в световен и международен мащаб. С тази си стъпка правителството вдига тежка барикада, не просто тегли една линия между опозицията и управляващите“, каза още той.
28.09.2016, 14:21 часа
349 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha