Инспектори проверяват врачанския театър

Инспектори проверяват врачанския театър Инспекторатът на Министерство на културата (МК) изпрати проверяващи във врачанския театър, които да установят дали ведомстовото изпълнява оздравителния си план.
„Проверката започна в сряда и ще продължи до края на седмицата. В нея няма нищо извънредно. Правим редовно такива проверки в културните институции“, съобщи Радка Петрова, директор на дирекция „Връзки с обществеността“ в МК, като така потвърди информацията. Тя напомни, че в началото на настоящата година ведомството на Вежди Рашидов е опростило задължения от около 3 000 000 лева на 8 институти от сценичните изкуства, сред които и Драматично-куклен театър – Враца. 
Преди няколко седмици министърът на културата обеща в парламента да не закрива театри в България. В отговор на депутатски въпрос обаче той уточни, че през първите 6 месеца на годината публиката на театрални представления в ДКТ – Враца е спаднала с 10 000 души. Това е най-сериозният срив в страната, като даде за пример Благоевград, където от януари до юни е имало с 3 хиляди билета по-малко.
30.09.2016, 09:56 часа
833 1
Коментари

Запознат

28.05.2017, 18:30 часа
При цена на билетите за представление 12 -15 лева в град като Враца ( доказано най-бедния в ЕС !!! ) няма как да има публика! Нека управляващите не ни сравняват с Благоевград, който е на светлинни години пред нас в жизнения стандарт на жителите си, а да се информират поне, че съществува в тази държава и Северозападен район и е крайно време да направят нещо и за нашите жители, така както направиха и продължават да правят за останалата част от България -най-вече за южна България и разбира се за София! Само за справка - цената на билетите в театрите в София е СЪЩАТА, а заплатите там нали знаете какви са?!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha