#КОЙ издигна Орешарски? Как кой, той сам!

#КОЙ издигна Орешарски? Как кой, той сам! Кой стои зад кандидатура ми? Аз стоя, инициативата е моя. Нямам нищо против да ме подкрепят всички, но нямам договорена подкрепа от никого, заяви в "България сутрин" кандидатът за президент Пламен Орешарски.
Бившият премиер обеща да разкаже интересни неща за останалите кандидати и за това, кой зад кого стои. Той добави, че има много поддръжници сред симпатизантите на ГЕРБ, както и в лявото и дясното политическо пространство.
"Отричах, че ще се кандидатирам, защото повечето въпроси идваха в контекста на това коя партия ще ме издигне. Като независим кандидат възможностите са съвършено различни. От нищо не ме е страх. Нямаше да се явя, ако ме беше страх", настоя Орешарски в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.
Гостът на Bulgaria ON AIR е на мнение, че кандидатурата на Цецка Цачева за президент не е изненадваща.
Орешарски подчерта, че тя има участие в срива на доверието към парламента и ако спечели изборите президентството ще остане подчинено на изпълнителната власт.
"Няма значение кой ще е кандидатиран от ГЕРБ, това е основната цел. Президентската институция не трябва да се ръководи от която и да е партия. Нито един от досегашните президенти не успя да бъде истински независим", посочи кандидат-президентът.
Орешарски поясни, че разчита на подкрепата на всички български граждани, които не харесват статуквото, а резултатът му зависи от самия него.
Той се върна в периода, в който беше премиер и отчете, че са направени много позитивни неща тогава.
"Много бързо забравихме самозапалващите се хора в края на мандата на ГЕРБ. Двете партии преписаха на мен номинирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС", каза Орешарски, визирайки ГЕРБ и БСП.
"Аз нямах тази сила и не бях партиец. Борисов обича да обяснява своите неуспехи с минали действия и често се фокусира върху мен. Това издава слабост", коментира Орешарски.
Той взе отношение и по казуса с надпреварата за генерален секретар на ООН и смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.
"Аз издигнах г-жа Бокова. За времето си тя беше единствената печеливша българска кандидатура. Трудно можем да повярваме, че две българки ще оглавят ООН и ЮНЕСКО едновременно. Знаехме, че Бокова ще бъде председател на ЮНЕСКО до 2018 г. С това не искам да подценя качества на Бокова. Резултатите й на първия етап бяха обнадеждаващи. Виждате резултата от колебливите сигнали вътре в страната и негативната кампания. Сменихме Бокова още на загрявката", обясни Пламен Орешарски.
03.10.2016, 11:23 часа
793 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha