Трима получават званието "Почетен гражданин на Видин"

Трима получават званието "Почетен гражданин на Видин" Трима души ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Видин“ за празника на града - Димитровден, предаде БНР. Общинският съвет гласува внесените от временната комисия по символика предложения. По повод 200-годишнината от рождението на първия български екзарх Антим, който е и митрополит на Видин, ще бъде учреден орден в три степени на негово име, съобщи председателят на комисията Добрин Иванов:
"Предложенията бяха пет, с Антим Първи. Едно отпадна за допълнителна информация и останаха само тези четирите- за Антим Първи, за Чорбанов, за Илия Цанов и Богомил Петров."
За заслуги към спорта и екологията за почетен гражданин е предложен първият световен рекордьор по вдигане тежести за България Богомил Петров. Със званието ще бъде удостоен и инженер Стефан Чорбанов за активно участие в жилищното строителство и промишленото развитие на Видин. Посмъртно званието „почетен гражданин“ ще бъде присъдено на Илия Цанов. Предложението е за заслугите му като държавник, политик и дипломат и по повод 180 години от рождението му, които се навършиха миналата година. 
04.10.2016, 14:38 часа
2379 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha