Андрей Райчев: Ако ДПС гласуват за Орешарски, класирането се размества

Андрей Райчев: Ако ДПС гласуват за Орешарски, класирането се размества Първите три места на изборите са за ГЕРБ, БСП и групата на патриотите, прогнозира социологът Андрей Райчев пред БНР.
"Боя се, че АБВ няма да може да набере четвърто място, а Марешки ще е там. Не забравяйте, че господин Марешки стана втори във Варна. Татяна Дончева, Реформаторският блок и АБВ също ще бъдат над един процент. Въпросът е: "Ще гласува ли ДПС за Орешарски?“. Ако ДПС гласуват за него, класирането се размества решително", коментира Андрей Райчев.
Той смята, че от всички 23 кандидат-президентски двойки, участващи в изборите на 6 ноември, не повече от 5-6 ще наберат над един процент.
"Част от сегашните кандидати очевидно са излъгали някакви спонсори, друга част се борят за някакви дребни пари, които държавата дава. Един от кандидатите бяга от правосъдието, тъй като това дава имунитет", коментира Райчев мотивацията на голяма част от участниците във вота.
"Има различни мотиви за това някой да иска да стане президент. Жорж Ганчев, който сега кандидатства, беше кандидат за президент и през 90-те години, но той тогава беше в масовката. Ганчев тогава се яви с китара и вместо в агитационния си клип да говори глупости, той изсвири една песен на Боб Дилан", припомни Андрей Райчев.
05.10.2016, 14:35 часа
1087 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha