Прокуратурата пренаписва обвинението за делото „Тодор”

Прокуратурата пренаписва обвинението за делото „Тодор” Районната прокуратура във Враца ще трябва да прецизира обвинителния акт срещу братята Иван и Десислав Дамянови. Това е окончателното решение, което магистратите от окръжния съд във Враца взеха преди дни. На втора инстанция е било потвърдено становището на Врачанския районен съд, с което се посочват пропуски в тезата на държавното обвинение. Това бе и причината да не се даде ход на делото през септември. Предстои от прокуратурата да прецизират обвинителния акт и отново да го внесат в районния съд, където трябва да се гледа делото срещу братя Дамянови. 
Тезата на държавното обвинение е, че на 12 януари тази година около 12.50 часа на ул. „Иванка Ботева” двамата братя са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Пред очите на десетки минувачи Иван и Десислав Дамянови викали и употребявали нецензурни думи, напсували няколко пъти 18-годишния Тодор Йорданов и му нанесли побой, с което му причинили лека телесна повреда. 
Според прокуратурата деянието на братя Дамянови се отличавало с изключителна дързост. Съдът обаче твърди, че описанието на хулиганските действия, извършени от двамата братя, се разминава в диспозитива на обвинителния акт и в обстоятелствената му част. 
Имало неясноти и в описанието на нараняванията, които получил Тодор. Първоначално се споменавало за охлузни рани, но в експертизите ситуацията била описана по-различно. Следващата непълнота в обвинението касае здравословното състояние на обвиняемите и раните, които са получили при сбиването с младежа. 
Едва след като бъдат отстранени пропуските, за които прокуратурата получи забележка от две съдебни инстанции, делото ще влезе за разглеждане в районния съд в града под Околчица. 
07.10.2016, 10:23 часа
2192 7
Коментари

do "do eeee"

28.05.2017, 18:30 часа
Брат аре стига сте ни занимавали верно с тия дивотии прав е човека! За Ники сега не говорим. Що не вземе да пишете всеки ден и затфа че некой го сърби ташака и правете сензация и с тая новина ни занимавайте следващата година. Излезте из черупките си и се огледайте че масовото мнение в град Враца е това че на хората им писна да слушат за тая хроника.

eeee

28.05.2017, 18:30 часа
и да се пише още колкото си искат по темата но в прокуратура и съд престанете да занимавате обществеността с тази тема банални сте. Патолозите и съдиите ясно се произнесоха по въпроса, а разни пишлегарчета като вас който си мислите, че сте хванали бога за рога и разбирате повече от съдии и прокурори земете си направете един частен чат и си споделаите глупостите и не занимавайте хората с вашите прищявки... И не е слава оная русата след смърта на гаджето и беше в състояние песни да пее пред цяло училище по медии да ходи и не знам си къде. На дали ако почине гаджето ми ще съм в състояние да пея песни и да ходя по телевизии та дори година след това...

eeee

28.05.2017, 18:30 часа
А не не е слава нормални хора в цялата си мъка за починалия им син на дали ще седнат всеки божи ден да обикалят всички медии от първия ден.... Айде Айде и вие където сиг пишете тук или сте от групичката му където обиколихте медиите или таз русата гаджето му...

до еее

28.05.2017, 18:30 часа
Ти дали си малоумен, а? "Слава" са иска ли, така ли??? Моля застреляй се, така ще помогнеш на света да се отърве от един идиот?! За Тошко, Бог да го прости, ясно e че още много ще се изпише, докато нещо със сигурност се установи, но какво става с онези идиоти, които убиха Ники???? Защо няма информация за тях?

eeee

28.05.2017, 18:30 часа
работата е там, че достатъчно време наводниха ефира с тази тема когато се случи достатъчно медийна слава получи семейството сякаш това го вълнуваше в момента. Отгоре на всичко сега продължават да ни занимават с темата.....

читател

28.05.2017, 18:30 часа
Интересен коментар на ееее, а още по интересно е да се види ако на вас ви се случи такова нещо дали ще мислите така

eeee

28.05.2017, 18:30 часа
EEEE не ви ли писна да ни занимавате с тоя вече беееее..... Аман от тая история 1 година по късно още продължавате да дъвчете...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha