Лом получава пари за ремонт на улици

Лом получава пари за ремонт на улици Половин милион лева ще получи Община Лом за ремонт на улици от държавния бюджет. Държавата ще отпусне още 1,5 милиона лева за ремонтиране през 2017 г. на ул. „Софийска“, която е част от републиканския път II-81 Лом-Монтана-София.
Ремонтите ще започнат най-рано в края на ноември, като преди това ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейности на определените улиците.
През 2017 г. пък ще стартира проект на Община Лом за ремонт на 14 градски улици на стойност 2 703 559 лв., който ще се финансира по Оперативна програма “Региони в растеж”. Ремонтните дейности включват подмяна на ВиК-системата, асфалтиране и полагане на тротоарна настилка. Шест улици в централната градска част – “Луи Айер”, “Варош”, “Панайот Хитов”, “Д-р Андрейчев”, “Еремия Българов”, “Георги Кирков” и “Никола Първанов”, ще бъдат основно ремонтирани на обща стойност 1 360 022 лв. Пак в централната част се предвиждат ремонти на ул. “Бозвели” – в участъка между “Я. Атанасов” и “Кирил Петров”, както и “Кирил Петров” – в участъка между “Бозвели” и “Пристанищна”. За тези две улици са планирани 991 239 лв. Ще бъде ремонтирана и силно разрушената улица “Драгоман”, както и “Марин Дринов” – в участъка между улиците “Чеган” и “Червена стена”, на обща стойност 991 239 лв.  207 318 лв. пък са предвидени за ремонти на улица “Даме Груев” – участък от ул. “Чеган” до “Червена стена” и “6-и септември” – участък от ул. “Добруджа” до ул. “Червена стена”. Ремонтирането на тези улици е заложено в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, който Общината разработи. 
07.10.2016, 11:17 часа
2606 1
Коментари

Владислав Владиславов

28.05.2017, 18:30 часа
Добре е ,а улиците "Кубадин"," Шишман", "Веслец","Борил", "Петър Берковски" и много други,които са асфалтирани пре 60-те години и до сета не са ремонтирани? Например "Доктор Андрейчев" е идеална!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha