В Добруша си избраха стария кмет

В Добруша си избраха стария кмет Жителите на криводолското село Добруша решиха кой да е техният кмет. В неделя в малкото населено място гласуваха на балотаж и избираха между двамата кандидати, събрали най-много бюлетини преди седмица, когато се проведоха извънредните кметски избори.
Според информация от загубилата страна, вотът се печели от независимия кандидат Ивайло Илиев, който събира 100 гласа. Опонентът му - Иван Борисов, който беше издигнат от БСП, събра 77 бюлетини. Едва 5 са сгрешените бюлетини в изборите, но окончателният брой на пуснатите гласове ще отчете Общинската избирателна комисия в Криводол.
Любопитен детайл е, че извънредни кметски избори в Добруша бяха насрочени за тази есен, след като избраният през октомври 2015 г. Ивайло Илиев беше принуден да подаде оставка заради издадена присъда заради незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Въпреки това Илиев беше допуснат от Централната избирателна комисия за участие и в извънредните избори, а вече е и законно избран нов кмет на населеното място.
Най-вероятно това ще са последните подобни избори в малкото населено място, което според новия Изборен кодекс, няма да избира директно свой кмет, тъй като в селото живеят около 200 избиратели.
10.10.2016, 09:35 часа
891 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha