Йоло Николов пръв на 10 километра в 33-я Софийски маратон

Йоло Николов пръв на 10 километра в 33-я Софийски маратон Бягащият треньор на мездренския "Атлет" Йоло Николов се пусна 1/4 дистанция на  33-я Софийски маратон. Йоло показа, че има още хляб в него и спечели въпросната надпревара с дължина 10.5 километра, финиширайки с време от 34.39 минути. Втори и трети са Стоян Владков и бившият възпитаник на "Атлет" Сава Тодоров. На същата дистанция при жените първа е Диляна Минкина. Митко Ценов пък бяга на половин дистанция - 21 километра, но не гони време, а само за тренировка. 
Надпреварата спечели Етиопецът Гудета Бирату. Етиопци са победители в надпреварата при мъжете и при жените през 2016 година. Шампионът Бирату финишира пръв с време от 2.15.45 часа. Най-високо класиралият се български състезател е Шабан Мустафа, завършил на 9-то място. При жените първа е Белайнеш Игесу /Етиопия/. Повече от 3 000 човека стартираха в различните дисциплини. Специална тромба даде символичният старт на маратона. Сигналът бе изсвирен от волейболната легенда Любо Ганев и министърът на спорта Красен Кралев. 
В най-масовия старт на 3 километра при момчетата и момичетата спечелиха Моника Георгиева и Павел Танков. Легендата в средните и дълги бягания Даниела Йорданова се завърна след дълго отсъствие на пистата с 3-то място на 21.1 километра.
10.10.2016, 10:38 часа
700 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha