Отец Иван моли Бойко Борисов за помощ

Отец Иван моли Бойко Борисов за помощ Отец Иван обмисля да пише до премиера, за да го помоли за помощ за възстановяването на Добридолския манастир „Света Троица“, където е игумен отскоро. Състоянието на манастира обаче не е добро, разрушен е и пътят нагоре. Затова отец Иван се надява на помощта на Бойко Борисов, който често отпуска средства за религиозните храмове.
"Сигурно ще се реша да го помоля, на него ли, на Лиляна Павлова ли, ще им пиша", кани се отец Иван.
Отец Иван е дал подслон на 300 души, половината от които са деца, в приютите си в монтанското село Якимово и в Нови хан. През лятото е поискал да заведе малчуганите на море, но почивката била твърде скъпа, за да си я позволи. Затова пък успял да осигури на 25 деца пътуване в Унгария, където участвали във футболен турнир.
В началото на зимата притесненията за отец Иван стават по-големи.
„Не е много добра ситуацията, идва зимата и пак липсват достатъчно дърва и въглища“, сподели той.
Освен това има нужда и от храни. Всеки, който иска да дари, трябва да има предвид, че е важно храните да са дълготрайни и пакетирани.
„Винаги имаме нужда от продукти от първа необходимост – брашно, олио, боб, децата много обичат конфитюр“, посочи отец Иван. Добавя, че в приюта му са събрали предостатъчно дрехи, затова и зове хората да не носят.
„Сега вече има и болни, за които трябват и лекарства“, посочва още той.
По думите му през последната година даренията рязко са намалели. "Обедняха ли хората, какво стана", чуди се отец Иван. Разказва, че неотдавна различни сдружения, като ловно-рибарското, са се организирали и са носели много дарения. Надява се и на помощ от общината за отопление през зимата.
12.10.2016, 11:23 часа
945 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha