Бутат Сувенирната палата във Враца

Бутат Сувенирната палата във Враца Една от емблематичните сгради на Враца – Сувенирната палата, ще бъде сравнена със земята, съобщи днес кметът на града Калин Каменов. По думите му, в момента сградата изглежда зле, амортизирана е и е скъпа за поддръжка, което я прави непривлекателна за наемателите.
В плана за възстановяване и развитие на централната градска част на Враца не е включена емблематичната сграда. Кметският екип предлага тя да бъде съборена, а на нейно място да се построи нова, която да допринесе за по-привлекателната визия на града. Новият облик на сградата ще бъде избран от жителите на града чрез обществено обсъждане.
Цялото обновление на Сувенирната палата ще бъде извършено от инвеститори, каза Калин Каменов. Обявлението към потенциалните желаещи да налеят средства за ремонта ще бъде готово към края на годината. От местната управа обаче още не са взели решение дали новата сграда ще стане собственост на инвеститорите или земята ще си остане общинска.
Каменов призова търговците, които в момента наемат помещения в Сувенирната палата, да не изпадат в паника. По думите му, след като се направи новото здание, те отново ще могат да наемат помещенията, определени за търговска дейност.
Преди всичко това да се случи обаче местната администрация се нуждае от одобрението на общинския съвет. Предложението ще бъде отправено на следващото редовно заседание на местния парламент в края на месеца.
Припомняме, че това не е първия опит на община Враца да се отърве от Сувенирната палата. Преди години покойният вече кмет Румен Стоманярски се опита да продаде сградата, като пусна обявление за търг в монтански вестник. Тогава "Мултигруп" имаха интерес към мястото и бяха направили предложение за изграждане на нова сграда с две подземни нива за паркинг и 4 етажа търговска площ. Сделката обаче така и не се осъществи, тъй като избухна голям скандал с бурна вълна от обществено недоволство. Именно това беше и причината Стоманярски да загуби следващите избори и да не бъде избран за нов кметски мандат.
12.10.2016, 11:47 часа
12687 13
Коментари

Св

28.05.2017, 18:30 часа
Проблема не е какво ще се бута и какво ще има, а изобщо ще има ли хора да го ползват това ново съоръжение и въобще град след 5-6 години. Виждате ли все по побелелите глави по Пробива, виждате ли изтерзаните лица, намаляващия град, съживяващ се само по дългите празници? Правете правете, за кой го правите. Те бежанците ще са доволни де, ще има къде да се настанят

фифи

28.05.2017, 18:30 часа
Кмета понеже ремонтира улиците, за не се набива прахоляк в белите дробове на гражданите, тръгна да бута сувенирната! ....

Строител от Горна Джумая

28.05.2017, 18:30 часа
За да не се чудят врачани, веднага обяснявам какво ще има там. Много добре ще се впише един небостъргач-общинарач /малко дубайски звучи, но скоро и тях ще надминем/, т.е. сграда от общински жилища, която обаче ще е само и единствено за нуждите на общинската ни управа-по 6 апартамента на семейство. Стига са ходили по квартири и хотели. Заплатите не им стигат само за този разход. Освен това ще могат да скачат с парашути директно върху меките си кресла. Все пак не бива да забравят как са се озовали тук. Вече набираме дарителски средства. Врачани, бъркайте по-дълбоко в джобовете! Това е за вас! Лице за контакт: Вашата лепта за това благородно дело можете да оставите на всеки от първия етаж на Общината.

Строител

28.05.2017, 18:30 часа
Каменчо, и аз бих казала БРАВООО!!!, ако беше обяснено какво точно ще се прави на това място . За бутане всеки го може /особено българите/.

Камен

28.05.2017, 18:30 часа
БРАВО! Много добро решение на кмета и екипа му - сградата вече е доста грозна и нефункционална и няма да си пасва с облика на обновената пешеходна зона. А останалите ако искате си плювайте, ама си е точно така.

cecko

28.05.2017, 18:30 часа
ohhaaa 6te se kradne

добра идея

28.05.2017, 18:30 часа
Тази сграда е като цирей в центъра на града- олицетворение на сталинска архитектура, комунистическа неефективност и стремеж за грандоманщина и показност. А иначе мандата на кмета едва сега започва- едва ли има и година откакто спечели изборите. Комунягите винаги са против новото и промените!

Ще бързат

28.05.2017, 18:30 часа
защото мандата свършва.Най- лесно се краде от проектиране и продаване .Строителството за следващият кмет .Честито на селяните от Враца!

консултант

28.05.2017, 18:30 часа
Не че е кой знае ква сграда но съм сигурен че ще направят някоя безлична сграда.Най-добрия вариант за там е сграда на 9 етажа с панорамна обща част на последния етаж където да има ресторант.Подземна част за паркинг.Лоби на кота 0 за кафе и нощно заведение и търговска част от към "пробива".Цялата сграда да бъде със стъклена фасада отразявайки околната среда.С бъдещия ремонт на "пробива" и една подобна сграда мястото ще придобие изключително модерна и атрактивна визия която ще допринесе за по-добрия и съвременен изглед на центъра и покачване на цените и наемите в района.

гражданин

28.05.2017, 18:30 часа
Какъв паметник какви 5 лева бе какви емблематични сгради.... Стига с тия паметници на собствената ни глупост... затова се докарахме до тук. Да бутат и да направят нещо по приветливо и приятно за визията на града ни!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha