Дават над 50 бона за ремонт на подлезите във Враца

Дават над 50 бона за ремонт на подлезите във Враца Три от пешеходните подлези във Враца имат нужда от основен ремонт, съобщи главният архитект на града Чавдар Спасов. Това са този на жп гарата, до Втора градска болница и срещу МБАЛ „Христо Ботев“. Необходимата сума за ремонта е 52 хиляди лева, изчислила местната общинска администрация. Предвижда се, след като се намери финансиране, подлезите да бъдат изцяло обновени.
Реакцията на местната управа е вследствие на множество сигнали от жители за кошмарното състояние на подлезите в града. Лично Спасов е обиколил трите съоръжения, като е останал потресен от състоянието им. Подлезът на жп гарата, освен че бил изключително мръсен и разнебитен, нямал никакво осветление.
„Чудя се как човек има смелостта да премине оттам през нощта“, коментира главният архитект.
След обиколката е направено изчисление колко ще струва обновяването на съоръженията на местната хазна и е решено да се търси финансиране. Предвидено е песъкоструйно почистване на камъните, слагане на окачени тавани, гумирани ленти на стълбите и нови осветителни тела, тъй като сегашните били разграбени.
Поставянето на ново осветление обаче се оказва най-сложната задача пред местната администрация, защото новите лампи по някакъв начин трябва да се защитят от вандали и крадци. Идеята на кмета Калин Каменов е да се постави видеонаблюдение в подлезите и ако има вандалски набези, виновниците да се съдят и да си плащат за действията. Другият проблем обаче е как ще бъдат опазени камерите от вандалите.
Акцентът при ремонта на подлезите ще бъде върху този до болницата, което значително ще облекчи трафика по булевард „2-ри юни“ в града. Идеята е част от пешеходните пътеки към лечебницата да бъдат премахнати, а потокът от хората да минава под натовареното шосе. 
13.10.2016, 08:35 часа
1387 1
Коментари

Стефания

28.05.2017, 18:30 часа
Чудесно, а самият район около жп гара Враца е страшен. Тези хора от ЖП-то са си мърди, но се надяваме на кмета да ги застави да си оправят пътя от Лидъла до гарата и градинката на самата гара.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha