Родове се газят с багер заради забранена любов между Ромео и Жулиета от Врачанско

Родове се газят с багер заради забранена любов между Ромео и Жулиета от Врачанско Забранена любов между 16-годишни Ромео и Жулиета вдигна на крак полицията в Бяла Слатина. Войната между враждуващите ромски фамилии от прословутата улица „Латинка" в града доведе до изпотрошени домове и автомобили, разказва БТВ.  След покушението всички са живи и здрави. В българския вариант на историята – Монтеки и Капулети дори си стиснали ръцете.
Всичко започнало преди няколко месеца, когато невръстните  Камен и Грасиела от ромската махала в Бяла Слатина решили се вземат.
Камен Емилов, приятел на Грасиела: “Избягахме и решихме да се женим, не съм я взел насила, и баща й не е доволен, не иска да бъде тя при мене, защото аз съм лещарин, пък тия са калайджии. Верите ни не са еднакви, тия са по-богати и затова”, обяснява младежът. 
Бащата на девойката - Шибил,  твърдял, че е открадната и си я прибрал с полиция. Но това не му стигнало. Преди няколко дни,  почерпен, се качил на багер и съборил оградата и стената на лятната кухня на враговете си, прегазил и един автомобил.
Срещу таткото нарушител на обществения ред е образувано досъдебно производство. Въпреки това привържениците на влюбения Ромео решили на свой ред да си отмъстят, като нападнали бащата на Грасиела и имота му. В резултат изпотрошили стъклата на няколко коли.
Впоследствие пред дома на Шибил се изсипали пет полицейски патрула. „Предната вечер извади една пушка, е такава, всичките го видяха, и дойде един и взе, три дена полицаите стоят пред тях и ги вардят, защото той има пари, има всичко и им дава пари и носят на полицаите кафета, мекици, да ядат закуски, а нас защо ни не вардят, че ни събориха къщата”, оплаква се жена от другата фамилия.
От полицията са категорични, че пазят обществения ред и не вземат страна и че оръжие и стрелба в махалата не е имало.  Любовната драма обаче се заплита, защото влюбените са разделени и Грасиела вече е зад граница. Баща й я пратил там. Връзката продължава от разстояние.
Дали влюбените ще се съберат, засега не е ясно, но Монтеки и Капулети се разбраха поне за едно - за щетите. Шибил платил за стореното със строителната машина.
Малко по-късно  засиленото полицейско присъствие в махалата беше свалено.
19.10.2016, 08:34 часа
4716 1
Коментари

ооппсааа

28.05.2017, 18:30 часа
А сега правителството ще им отпусне безвъзмездна помощ та да си възстановят разрушеното,все пак те имат неограничени права.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha