Младите американци предпочитат апокалипсис пред Доналд Тръмп

Младите американци предпочитат апокалипсис пред Доналд Тръмп Младите американци са толкова разочаровани от възможностите, които им предлагат президентските избори, че половината от тях биха предпочели гигантски метеор да унищожи Земята пред това Доналд Тръмп да стане президент, една трета предпочитат метеора пред Хилари Клинтън в Белия дом, а близо една четвърт смята, че метеорът е за предпочитане и пред двамата.
Това поне показва допитване, публикувано в британския в. "Гардиън" преди третите и последни телевизионни дебати между кандидат-президентите от двете големи американски партии. Ние разбира се не смятаме, че те сериозно разсъждават така, но фактът, че всеки четвърти американец избира метеора говори красноречиво за политическото недоволство, демонстрирано от американските млади хора, казва един от директорите на Центъра за изследване на общественото мнение към Университета в Лоуъл, Масачузетс, осъществил анкетата. Допитването представя и други любопитни резултати: 39 процента от запитаните хора на възраст от 18 до 35 години биха предпочели Барак Обама да се самообяви за пожизнен президент пред това да предаде поста на Клинтън или Тръмп, а 26 на сто са на мнение, че е по-добре президентът на страната им да се избира на случаен, лотариен принцип. Допитването показва рязък контраст със скока в избирателната активност на младите гласоподаватели, помогнал на Обама да стъпи в Белия дом на изборите през 2008 г. за първия му мандат, припомня вестникът.
Друг британски вестник, "Индипендънт", акцентира върху факта, че 10 дни след разпространяването на скандалния видеозапис с циничните коментари на Доналд Тръмп за жените най-голямата му дъщеря Иванка заяви, че те са "категорично неуместни и оскърбителни". В. "Телеграф" отбелязва, че тази нощ Клинтън и Тръмп ще мерят сили на дебати в Лас Вегас, получили популярното название "Бойна вечер". След като предишните два пъти дебатите се състояха предимно в размяна на саркастични забележки, обиди и обсъждане на твърдения за сексуални посегателства вместо на политики, довечера се очаква кулминация, предвид това, че Тръмп се бори да си върне изгубената територия от съперничката си. Френският в. "Фигаро" публикува интервю с кмета на Лас Вегас Каролин Гудман. Републиканка, после привърженичка на Демократическата партия, а днес - безпартийна, тя признава, че още не знае за кого ще гласува и ще реши в последния момент. Според кметицата предизборната кампания е недостойна да носи това име. Много сме горди заедно с университета в Невада да бъдем домакин на предстоящите дебати, но всички са много доволни, че те са последни, казва тя пред всекидневника. Запитана какво очаква от диспута, Гудман отговаря, че не смята, че ще има нещо различно. Ще чуем все същата песен като предишните два пъти, същите нападки, няма да се говори за истинските проблеми, казва тя.
19.10.2016, 10:01 часа
120 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha