Подгониха гръцките фирми, регистрирани в България

Подгониха гръцките фирми, регистрирани в България Гръцкото финансово министерство ще проверява гръцки фирми, регистрирани в България. Целта е да се засекат евентуални данъчни престъпления и прехвърляне на нелегални пари в банкови сметки на реални или фиктивни фирми в България, съобщи „Български новини”.
Съобщението идва ден след като шефът на Фонда за осигуряване на упражняващите свободни професии (ОАЕЕ) в Гърция Димитрис Цакирис призова „който не плаща осигуровки, да върви в България“. В последните години и особено специално през миналата има бум на регистрираните в България гръцки компании.
Повечето „емигрирали“ компании, обаче нямат персонал или не са преместили търговската и производствената си дейност. Честа практика на гръцките компании е да внасят стоки от трети страни като Турция и Китай, да ги фактурират от българските си фирми и след това да изнасят стоките за Гърция. Така те се възползват от по-ниското данъчно облагане в България.
Гръцките медии пишат, че предстои спогодба между Атина и София относно предстоящите проверки на кухите фирми и дейността им. 
20.10.2016, 15:42 часа
205 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha