Българите в чужбина гласуват в 307 секции в 71 държави

Българите в чужбина гласуват в 307 секции в 71 държави бщият брой на секциите в чужбина е 307 в 71 държави. Това заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев.
В Берлин ще има две секции, в Мюнхен - три, Франкфурт - две, в Мадрид - три, във Виена в посолството са две секциите. В Джакарта секцията е закрита заради липсата на достатъчен брой желаещи да гласуват и заради липсата на целесъобразност на разходите за общо петима души, които биха гласували там. В Сингапур може да се гласува в генералното консулство.
Постигнато е и съгласие за членовете на секциите. В 77 места те са седемчленни, а на другите места - петчленни. Има предложения за попълване на местата в тези секции.
Досега са регистрирани две социологически агенции. Относно машинното гласуване е подписан договор със "Сиела норман". Определени са и 500-те секции, в които ще се гласува машинно. Те ще бъдат в различни райони из цялата страна.
През последната седмица в ЦИК са постъпили сигнали във връзка с неправомерно използване на лични данни.
Избиратели с увреждания, които не могат да отидат до урните, могат да поискат да гласуват с подвижна урна до 22 октомври, уточнява БГНЕС. 
20.10.2016, 16:01 часа
819 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha